ills Lingerie Sneek-Bussum
Zoeken

20 jaar ills Lingerie, moet gewoon echt goed

ILLS LINGERIE IS NAAST LINGERIEWINKEL OOK GECERTIFICEERD ZORGLEVERANCIER.

GECERTIFICEERD ZIJN BETEKENT DAT ER VERKOOPSTERS BIJ ILLS LINGERIE GETRAIND ZIJN IN HET AANMETEN VAN UITWENDIGE BORSTPROTHESES.


,,In de meeste gevallen gaat het om vrouwen die te maken hebben of heb- ben gehad met borstkanker”, vertelt eigenaresse Ingrid Kramer. ,,Maar ook brandwonden, groei of aanleg kunnen zorgen voor ongelijke borsten. Een prothese kan een hele borst vervangen of een goede oplossing bieden voor borstverschillen.”
 

Ablatio


Als je kijkt naar bijvoorbeeld de behandeling van borstkan- ker, dan zijn er de laatste jaren heel veel mogelijkheden bijgekomen. Ingrid: ,,In de meeste gevallen is het traject als volgt: er wordt borstkanker gediagnos- ticeerd en in het ziekenhuis wordt een behandel- plan vastgesteld. Als een operatie nodig wordt geacht, dan kan deze zowel borstsparend zijn als een ablatio. De borst wordt daarbij volledig verwijderd. Soms is het ook genoeg om slechts een deel van de borst te verwijderen.”

Ziekenhuizen gebruiken verschillende operatie- technieken. Er kan bijvoorbeeld een reconstructie met eigen weefsel worden uitgevoerd, met een lipofilling, een ‘DIEP-flap’ of met een inwendige siliconenprothese. Ook komen er steeds meer andere en nieuwe mogelijkheden.De wereld van de borstprotheses is de laatste jaren minder hard in ontwikkeling dan de wereld rondom de operaties. Toch zijn er ook op het gebied van prothese successen te noemen. Protheses kunnen op maat worden gemaakt, kunnen worden geleverd met een gekoelde achterkant, zijn er in ont- zettend veel verschillende modellen en wordt er nu gewerkt aan een model dat met 3D printing wordt gemaakt. De borstprothese tech- nieken, stoffen en materialen gaan de komende jaren met bijzonder verassende verbeteringen komen, ills volgt deze op de voet. 

Snelle beslissingen


,,Voor welke oplossing gekozen wordt hangt van heel veel factoren af, die in het ziekenhuis besloten worden”, vertelt Ingrid. ,,Wat het vaak heel lastig voor vrouwen maakt, is dat beslissingen relatief snel genomen moeten wor- den. Of het achteraf de juiste was weet je op dat moment nooit. Het grote voordeel van een uitwendige prothese is, dat deze in heel veel verschillende soorten leverbaar zijn. Je plaatst deze prothese in je bh. Het geeft je tijd om te bedenken of je wel of geen reconstructie wil en welke methode voor jou de meest passende is.”

,,Wanneer je van gewicht wisselt om welke reden dan ook, heb je met een uitwendige prothese snel weer gelijke borsten. Je kunt verschillende model- len passen en zo kijken waar je je het prettigst bij voelt. Bovendien kun je ze meteen aanhouden en binnen twee weken ruilen. Ook merken wij dat er zelfs jaren na een reconstruc- tie toch een verschil optreedt. Na een deelamputatie kan er een onaangenaam borstverschil ontstaan; opnieuw opereren kan onwenselijk zijn. Een deel- prothese is een goede oplossing om het borstverschil op te heffen. Kleding trekt niet scheef en de bh past weer goed.”
 

Persoonlijk


,,Het is een ontzettend persoonlijk onderwerp. Geen vrouw, geen borst, geen ziekte is hetzelfde. Het is mooi dat de operatietechnieken er zijn, maar het heeft ook een keerzijde. De uitwendige borstpro- these raakt naar de achtergrond, terwijl het een goede oplossing kan zijn in plaats van een operatie. Ziekenhuizen pleiten steeds vaker voor een reconstructie, wij pleiten ervoor dat de uitwendige borstprothese niet te ver naar de achtergrond raakt.”
 

Bijscholingsprogramma


,,Alle medewerkers zijn accuraat opgeleid en volledig op de hoogte van de actualiteit rond protheses. De coupeuse die in dienst is, kan lingerie passend maken door kleine aanpassingen te doen.” Ingrid zelf maakt zich als vrijwilliger sterk in een groep die de bij- en nascholing organiseert. ,,Eén keer in de twee jaar moet iedereen die met prothese werkt een lande- lijk bijscholingsprogramma volgen. Voor deze cursus maak ik samen met twee andere leveranciers het lesprogramma. We nodigen goede gastsprekers uit en maken er een gezellige, leerzame opleidingsdag van.”
 

Afspraak maken


Omdat ills Lingerie gecontracteerd zorgleverancier is, betekent dat dat protheses worden vergoed vanuit het basispakket. ,,We plannen van tevoren een afspraak om in ieder geval drie kwartier de tijd te heb- ben. Aan de hand van een stappen- plan volgen we het protocol rond protheses met een vragenlijst. Dan weten we waar we rekening mee moeten houden en kunnen we de juiste prothesemodellen adviseren. Er zijn immers lichte protheses, zwemprotheses, protheses voor een beugel bh, contactprotheses.” ,

,We vertellen over onderhoud en garanties en eventueel kan de klant lingerie en badkleding erbij passen. Bh’s passen meestal direct, soms kijkt de coupeuse er nog naar. Waar nodig raadplegen we de zorgver- leners in het ziekenhuis, of zij ons. Juist bij een (eerste) aanmeting van een borstprothese is het zó belang- rijk dat die onderlinge relatie goed is. Want het allerbelangrijkste zijn de vrouwen die een borstprothese nodig hebben. Zij moeten vertrou- wen voelen, gezien én gehoord worden. Het moet gewoon écht goed.


 

Lees ook 

20 JAAR ILLS LINGERIE, SUPERTROTS!

20 JAAR ILLS LINGERIE, MOET GEWOON ECHT GOED

20 JAAR ILLS LINGERIE, KWALITEIT IS MEER WAARD

20 JAAR ILLS LINGERIE, TIPS VOOR FEESTOUTFIT

20 JAAR ILLS LINGERIE, BEENMODE

20 JAAR ILLS LINGERIE, MANNENONDERGOED

20 JAAR ILLS LINGERIE, BORSTEN OP ALLERMOOIST

20 JAAR ILLS LINGERIE, EERLIJK HANDELEN

Online gemak met service van de winkel

Reserveer en kom passen

Niet goed geld terug

Gratis afhalen in de winkel